Kärkiteemani kuntavaaleissa

1. Elinvoimainen ja turvallinen keskusta

Parhaimmillaan kaupungin keskusta on  se paikka, jossa ihmiset kohtaavat, yrittäjät menestyvät ja kulttuuri tarjoaa parastaan. Elävä ja turvallinen keskusta houkuttelee sekä asukkaita että matkailijoita.

Yrittäjäystävällinen keskusta. Elävä keskusta tarvitsee elinvoimaisia yrityksiä, ei tyhjiä liikehuoneistoja. Elinvoimainen  keskusta vetää puoleensa yrityksiä, jotka puolestaan tuovat keskustaan asiakkaita ja vähitellen lisää yrittämistä. Paikallisten yrittäjien toiminta on jatkuvassa vuorovaikutuksessa julkisiin hankkeisiin ja yrittäjien kuuleminen on näiden yhteydessä tärkeää, jotta kehityssuunta on positiivinen. Keskustan kivijalkaliikkeet tarvitsevat menestyäkseen myös muualla kuin keskustassa asuvia asiakkaita ja siksi liiketilojen saavutettavuus on keskeistä. Yritykset keskittyvät ja keskustasta poistuva yritys vie nopeasti mukanaan toisenkin.

Sujuva ja kestävä liikkuminen. Hyvin suunniteltu liikenneratkaisu tukee keskustan elinvoimaisuutta. Kaikilla tulisi olisi helppo ja sujuva pääsy keskustaan tavalla, joka palvelee myös yrittäjien liiketoimintaa.

Turvallinen keskusta. Turvallisuus koostuu monista osatekijöistä (valvonta, valaistus, liikkeenne, ihmiset) Kun ehkäisemme syrjäytymistä, parannamme myös turvallisuutta – hyvinvoiva kaupunki on turvallinen kaupunki. Käyn arkisin päivittäin ja ilta-aikaan Tampereen ydinkeskustassa ja turvallisuuden edistäminen on selkeästi yhteinen haaste.

2. Liikunta kuuluu kaikille

Liikuntaharrastusten kustannukset eivät saa nousta esteeksi liikkumiselle. Edistetään matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia ja varmistetaan, että jokaisella on oikeus liikkua ilman taloudellisia esteitä ja ikään katsomatta.

"Kaikki pelaa" ei toteudu, jos harrastamisen kustannus asettaa lapsille esteen osallistua. Muun muassa arvonlisäveroprosentin nousu (25,5 %) nosti harrastamisen kustannuksia. Tampere ei voi vaikuttaa arvonlisäveroprosenttiin, mutta harrastuspaikkojen vuokraehtoihin ja hintaan tamperelaiset päätöksentekijät vaikuttavat.

Joukkueurheilu kehittää liikuntataitoja, opettaa tiimityötä ja tukee sosiaalista kasvua. Se ehkäisee syrjäytymistä, lisää hyvinvointia ja antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden kuulua porukkaan. Tuetaan urheiluseurojen mahdollisuuksia järjestää toimintaa kohtuullisella hinnalla ja niin, että harrastusmahdollisuuksia löytyy kattavasti ja läheltä kotia, jolloin lapset pääsevät kulkemaan harjoituksiin myös itsenäisesti. Porukassa harrastamisella on lisäksi korostunut merkitys kesällä koulujen loma-aikana ja se tarjoaa lapsille ja nuorille mielekästä ohjattua tekemistä.

Tiedätkö paljon kesäkausi "nappulaliigassa" maksaa? Esimerkiksi alakouluikäisen lapsen yhden kesäkauden jalkapalloharrastus "kortteliliigassa" (eli nyt ei tarkoiteta edustusjoukkueita ja kilpaurheilua) maksaa seurasta riippuen tulevalla kesäkaudella Tampereella noin 215 - 250 euroa, jonka lisäksi tulevat pakollisten varusteiden kustannukset (säärisuojat), käytännössä myös pallo ja nappikset on hyvä olla.

Kaupungin tuntiperusteiset kenttämaksut löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

3. Nuorten kuuleminen päätöksenteossa

Jos luet ehdokasvälilehdellä olevan esittelytekstini, huomaat, että olen ollut aikoinaan koululaisena ja lukiolaisena mukana kehittämässä nuorten vaikutusmahdollisuuksia Tampereella. On hienoa, ettei tuolloin tehty työ jäänyt kesken, vaan nuoret ovat olleet jatkuvasti kiinnostuneita vaikuttamisesta. Tämän ansiosta Tampereella on jo vuosia toiminut nuorisovaltuusto ja nuorilla on vakiintuneempi asema heitä koskevassa päätöksenteossa.

Tätä taustaa vasten minulla on mielenkiintoa tukea nuorten osallistumista ja vaikuttamista.